Trädgård Albert Jakobsson  

Taxus Baccata

En Taxus Baccata har egentligen bara fördelar. På frågan om en nackdel nämner trädgårdsmästare ofta den långsamma tillväxten av idegran. Vi kan inte förneka det: om du vill att idegraden ska växa till ögonhöjd kan det ta ett tag. Ändå är den årliga tillväxten på 15 till 20 centimeter perfekt, eftersom den kräver lite underhåll. Men om du vill ha en hög synlighetstät integritetshäck i trädgården på kort sikt är den långsamma tillväxten en nackdel.

Till skillnad från andra långsamt växande häckväxter kan idegran växa tillräckligt högt för detta. Dessutom är dess grenar täta nog för att ge lite extra integritet.

Varför köpa en färdig barskydd?

Som nämnts sparar en färdig barskydd säkert mycket tid. Är det viktigt att du omedelbart har mycket privatliv i trädgården, men att du inte gillar ett trästaket eller en stenmur? Då är en färdig barlindhäck en utmärkt lösning. Takgrenen och nålarna på idegran växer så nära varandra att du garanterat får en tät idegranhäck i trädgården.

En hög idegran häck är därför ett bra alternativ för en trädgård bakom huset. Och också ett alternativ för hela året, för idegran är vintergröna häckväxter, precis som nästan alla andra barrträd. Så du drar alltid nytta av idegranens mycket grenade, vintergröna nålar. Även på vintern.

Dessutom har en färdig barlindhäcka fördelen att den redan är välskött i barnkammaren av yrkesverksamma. Korrekt skötsel är av enorm betydelse för utvecklingen av en idegranhäck, särskilt under de första åren. Om du inte är säker på om du har tid eller expertis för att sköta din taxuskydd ordentligt, vet du åtminstone säkert att detta redan har gjorts med en färdig häck. Du kan naturligtvis förvänta dig det från alla storlekar av häckar som vi erbjuder via vår webbshop. Om du vill ha en lägre färdiggjord barskydd för din trädgård, kommer du att ha lika mycket nytta av detta.

Leave A Comment